Χρειάζεσαι βοήθεια;

Επικοινώνησε μαζί μας και θα λύσουμε όλες τις απορίες σου

a

Δικαιολογητικα θρησκευτικου γαμου

Για να μήν ξεχάσετε τίποτα και να τα τακτοποιήσετε όλα έγκαιρα το #ourjoygr συγκέντρωσε όλα τα χαρτιά που θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες πρίν την μεγάλη μέρα.

Πιστοποιητικό γεννήσεως από τα ΚΕΠ ή τον Δήμο όπου ανήκετε μαζί με την ταυτότητα σας.

Πιστοποιητικό αγαμίας απο την ενορία του καθενός, στην οποία διαμένετε τρία χρόνια τουλάχιστον. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε κοντά σας είναι το πιστοποιητικό γεννήσεως, ταυτότητα, δύο μάρτυρες ασχέτου συγγενείας με τις ταυτότητες τους, μια δήλωση του νόμου 105 από τούς μάρτυρες οτι είστε άγαμοι και δεν σας συνδέει συγγενική σχέση.

Ληξιαρχική πράξη, στην περίπτωση που έχει προηγηθεί και πολιτικός γάμος.

Δημοσίευση αναγγελίας του γάμου σας σε εφημερίδα της πόλης, την οποία θα έχετε μαζί σας για την έκδοση αδείας γάμου στην εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο.

Ένα παράβολο χαρτόσημο γάμου που θα παραλάβετε από την εφορία και στοιχίζει 15 ευρώ.

Η άδεια γάμου για να εκδοθεί, θα πρέπει να πάτε στην εκκλησία όπου έχετε κλείσει τον γάμο σας με τα πιστοποιητικά αγαμίας που έχετε πάρει από την ενορία σας ο καθένας ξεχωριστά, το φύλλο της εφημερίδας με την αναγγελία του γάμου, το παράβολο γάμου και τις αστυνομικές σας ταυτότητες. Μαζί με την άδεια γάμου, θα υπογράψετε και μια δήλωση για το επώνυμο των παιδιών.

Μετά τον γάμο θα παραλάβετε εντός 40 ημερών την δήλωση τελέσεως γάμου από τον εφημέριο όπου θα το υπογράψει εκείνος, εσείς και οι κουμπάροι.