Χρειάζεσαι βοήθεια;

Επικοινώνησε μαζί μας και θα λύσουμε όλες τις απορίες σου

Μπομπονιερες ..με φινετσα

Η ημέρα του γάμου ή τής βάπτισης είναι μία πολύ ξεχωριστή ημέρα καί οι μπομπονιέρες αναγκαίες. Σε γάμο και βάπτιση μαζί, είθισται να προσφέρονται δύο διαφορετικές μπομπονιέρες, μία γαμήλια καί μία παιδική με τα κουφέτα και στις δύο περιπτώσεις μέσα στις μπομπονιέρες να είναι πάντα μονός αριθμός.

Καλό είναι να είναι έτοιμες σχεδόν τελευταία στιγμή, δηλαδή 7 με 10 ημέρες πρίν το μυστήριο για να μήν αλλοιωθούν από υγρασία και την ζέστη.

Μπορείτε να έχετε πρωτότυπες μπομπονιέρες πού θα έχουν τον δικό σάς χαρακτήρα και προσωπικότητα με ύφασμα όπως το λινό ή την λινάτσα για κλασικές μπομπονιέρες, στα χρώματα της υπόλοιπης διακόσμησης. Αντικείμενα όπως σαπουνάκια, κεριά κ.α επίσης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν δώρα για τους καλεσμένους σας .

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι η μπομπονιέρα να είναι ένα γλαστράκι με λουλούδι ή ένα φυτό όπως ένα παχύφυτο που είναι οικονομικό και ‘μενει’ σαν αναμνηστικό του γάμου ή τής βάπτισης. Άλλη οικονομική ιδέα και όμορφη με συμβολικό χαρακτήρα είναι, να δώσετε σε χάρτινα κουτάκια σπόρους φυτών ! Τέλος μία τάση πού ολοένα αυξάνεται σε προτίμηση και αγαπιέται, είναι αντί για μπομπονιέρες ένα ποσό να δωρίζεται σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό.

*οι πρώτες μπομπονιέρες που δίνονταν ως δώρα, ήταν προτέρημα μόνο των πλουσίων, καθώς ή ζάχαρη ήταν πολύ ακριβή και εξεζητημένη τον 17ο αιώνα. Βέβαια η παράδοση θέλει σέ γάμους και βαπτίσεις νά μοιράζονται στους καλεσμένους κεράσματα όπως καρύδια με μέλι, γλυκά τού κουταλιού και διάφορα γλυκά εδέσματα που συμβολίζουν την γλυκιά ζωή και την ευτυχία.